Dat de architectuur van het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum bijzonder is, blijkt al na een blik op de glasgevel en een kijkje binnen in het gebouw. Sinds de oplevering in 2006 duiken afbeeldingen van het gebouw op in talloze publicaties, waaronder de New York Times en het Architectuur Jaarboek 2006. Bij die laatste siert Beeld en Geluid de omslag.

De verlichting in het atrium blijkt na enkele jaren nog niet optimaal voor het gebruik van manifestaties zoals TOP 2000 café en bedrijfsevenementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Jan Vos heeft een lichtconcept ontwikkeld voor het atrium dat aan deze wensen tegemoet komt waarbij de verlichting de architectuur visueel versterkt.

Eerste deel van het lichtontwerp is uitgevoerd door belichting van het bijzondere plafond door speciale ledverlichting. Hierdoor kunnen zeer genuanceerde kleurencombinaties zichtbaar gemaakt worden, reflecterend op de ca. 2000 akoestische aluminium schildjes aan het plafond. De gekozen lichtkleuren kunnen al naar gelang bewegend over het plafond worden geprojecteerd.

De verlichting is zeer goed afgeschermd en geeft het atrium nieuw cachet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669