Hoofdkantoor Rijkswaterstaat in Utrecht heeft Architectenbureau Cepezed geheel “gerevitaliseerd". Het betreft een samenvoeging van oud- en nieuwbouw en is gelegen naast de kruising van de A12 met het Amsterdam-Rijnkanaal.

Het complex omvat onder meer kantoorruimten, conferentiefaciliteiten, een landelijk vergadercentrum, een communicatiecentrum en het Rijkswaterstaat Future Center. Het gebouw biedt een werkplek aan ruim 2000 mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Jan Vos was nauw betrokken bij het lichtontwerp. Samen met de architect is het concept voor de kantoren en overige representatieve ruimten uitgewerkt tot een visuele markering.

Voor de kantoorverlichting is gebruikgemaakt van dynamische verlichting welke van lichtkleur en intensiteit veranderd gerelateerd aan het daglicht. Door de bijzondere combinatie van dag- en kunstlicht heeft de architect hiervoor de Daylight Award 2007 gewonnen.

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669