The Edge: het nieuwe hoofdkantoor van Deloitte aan de Zuidas in Amsterdam is 's werelds meest duurzame kantoorgebouw die is bekroond met de hoogste rating ooit gemeten door het Building Research Establishment (BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, behaalde een BREEAM nieuwbouw certificering 'Outstanding'.

In opdracht van OVG,  architect PLP architecture en Deloitte ontwikkelde Robert Jan Vos samen met lichtontwerper Hans Wolff het lichtconcept voor de hoofdentree en het atrium van dit imposante bouwwerk. Hij was er bij betrokken van de conceptonwikkeling tot en met de oplevering.

Het atrium bestaat uit een restaurant, een café, tentoonstellingsruimten en conferentiezalen. Het atrium is de long van het gebouw, het “ventileren” van de kantoorruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lichtontwerp is volledig geïntegreerd in de architectuur. Hierdoor zijn armaturen zelden als individuele lichtpunten waarneembaar. Het licht geeft overdag bij veel daglichttoetreding een aangenaam contrast waardoor de ruimte sfeervol wordt ervaren zonder dat het zakelijk karakter wordt aangetast. 

In de avond wordt de grootsheid van het 55 meter hoge glazen atrium nauwelijks door de gebruiker als zodanig ervaren doordat het licht de verschillende architecturale kenmerken subtiel en tegelijkertijd toereikend functioneel verlichten.

Het atrium manifesteert zich als een “glowing room” aan de zichtlocatie ring A10, Zuidas Amsterdam. 

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669