Bij de verbouwing en de herinrichting van het Joods Historisch Museum te Amsterdam heeft lichtontwerper
Hans Wolff getekend voor het concept lichtontwerp. De grote hoeveelheid aan verschillende ruimtefuncties en daarbij geldende specifieke eisen voor de verlichting, maakte het project zeer complex.

Robert Jan Vos heeft  het lichtconcept in nauwe samenwerking verder uitgewerkt van de eerste concepten tot en met de oplevering.

De betrokkenheid van drie architecten zorgde tevens voor een uitdaging voor een goede interne communicatie binnen het team te weten: UN Studio, Kossmann de Jong en Rietbroek Oudijn Ontwerpers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met respect voor de architectuur is optimaal gebruik gemaakt van de technische mogelijkheden om kunst- en cultuurvoorwerpen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. De verlichting voldoet geheel aan de nieuwe richtlijnen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Tijdens het ontwerp is uitgegaan van een integrale benadering van dag- en kunstlicht, de architectuur en het interieur.Deze elementen zijn continu naast de hoogte van de investering,het onderhoud en het energiegebruik afgewogen. Dit om uiteindelijk te komen tot verantwoorde keuzes voor de verschillende verlichtingsmiddelen.

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669


gate51