Robert Jan Vos is 27 jaar  lichtontwerper en -adviseur. Inmiddels heeft hij als product onafhankelijk ontwerper een aantal aansprekende projecten gerealiseerd waarbij samengewerkt is met bekende architecten, kunstenaars en ontwerpers. Dit doet hij vanuit zijn eigen ontwerpbureau: Robert Jan Vos Lichtontwerp en -advies.

 

 

 

 


Daarnaast is hij regelmatig spreker tijdens congressen, seminars en workshops. Tevens is hij actief in een aantal nevenfuncties bij diverse belangenorganisaties. Onder andere is hij lid van het Kernteam onderzoek innovaties en onderwijs bij de Nederlandse Stichting voor Verlichtings-kunde (NSVV), waarvan hij 6 jaar bestuurslid en voorzitter van de commissie ledverlichting is geweest. meer...

Projecten:

Robert Jan Vos is Professional Member en stemgerechtigd lid van de internationale beroepsvereniging voor lichtontwerpers: International Association of Lighting Designers (IALD)De ethische code die wordt gehanteerd bij Professional Membership garandeert onafhankelijk functioneren als intermediair voor verlichting. Toekenning van deze titel is een belangrijke internationale erkenning voor creativiteit en deskundigheid als lichtontwerper.

In 1987 is hij gestart als elektrotechnisch tekenaar/ontwerper en gelijktijdig een aantal jaren actief geweest als freelance belichter voor televisie. Na een aantal jaren als lichtontwerper en technisch adviseur bij Erco lighting te hebben gewerkt, heeft hij 19 jaar geleden zijn loopbaan als onafhankelijk lichtontwerper bij het Lichtatelier van Grontmij Technical Management voortgezet, waarbij de laatste vijf jaar als afdelingshoofd.

Inmiddels is hij zes jaar succesvol actief van uit zijn eigen ontwerpbureau. meer...

  CV in pdf

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669


gate51