De winkel ondersteund de webwinkel waarbij klanten hun vloerkleed fysiek kunnen beoordelen. De kleden worden gepresenteerd op hockers en in hangkasten. De vloerkleden op de hockers worden belicht door vierpuntbelichtingen zodat de textuur en kleuren van de producten optimaal zichtbaar zijn.

Opdrachtgever Michiel Kroon wilde een flexibele toekomstbestendige verlichting waarbij de producten optimaal tot zijn recht komen en een verrijking zijn voor interieur. Daarnaast diende de kantoren zoveel mogelijk aan de aandacht te worden onttrokken.

De winkel is tweelaags bestaande uit de begane grond en een entresol waarbij aan de voorzijde zich de trap bevindt in de vide waardoor daglicht vanuit de vliesgevel naar binnenvalt. De winkel is relatief diep waarbij zich op de entresol de kantoren bevinden.

Robert Jan Vos heeft in het verleden veel ontworpen voor de retail. Vanuit deze ervaring maakte hij een doeltreffend lichtontwerp en deed de belichting. Met spots worden nagenoeg alleen producten belicht zonder dat er aanvullende plafondverlichting nodig is. Door de spanningsrails is de verlichting eenvoudig aan te passen bij verandering van de inrichting c.q. productpresentaties.

De toegepaste spots zijn voorzien van een zeer goede kleurweergave voorzien van twee verschillende bundelhoeken. Aanvullend is er boven de tafels passende decoratieve pendelverlichting toegepast voorzien van lampen met een zeer goede kleurweergave.

De kleden worden gepresenteerd op hockers en in hangkasten, zodat deze op verschillende wijze kunnen worden beoordeeld. Naast de entree/etalage en entresol zijn de kleden gepresenteerd in combinatie een huiskamer inrichting.

Het interieur in combinatie met de verlichting geeft een zeer aangename sfeer waarbij de producten optimaal tot zijn recht komen.

Vorig project Volgend project