Het Auditorium is een hoogwaardige, flexibel te gebruiken zaal. Vanuit het plafond kan een vouwwand worden neergelaten om de zaal in twee delen te splitsen. Naar behoefte kan de zaal 400 of twee maal 200 zitplaatsen bieden.

Uitgangspunt voor het ontwerp is dat er optimale interactie kan plaatsvinden in de zaal wat vraagt om nabijheid van spreker en publiek. De opstelling van de stoelen is precies bepaald en het gebruik van indirecte verlichting in lichtkoven. het podium wordt verlicht doormiddel van inbouwarmaturen in plaats van de gangbare theaterspots. Dit voorkomt dat de spreker in een zwart gat kijkt en daadwerkelijk visueel contact kan maken met het publiek.

De aansluiting op de groene campus is in het interieur vormgegeven door de toepassing van een houtconstructie uit gelamineerde kolommen, massief houten vloeren en daken. De zaal is omkleed met blauw PET-felt, dat is voorzien van een geometrisch patroon met geïntegreerde verlichting.

De basisverlichting in de zaal is voorzien door kantelbare inbouwarmaturen elk voorzien van een hoge kleurweergave en extra afscherming. Tevens is een sensor toegevoegd voor “indoor positioning”, welke detecteert waar zitplaatsen vrij zijn. Bijzonder is de lichtkleur van 3500 K welke het best geschikt bleek voor videoregistratie.

achterwand en de wanden ter plaatse van het podium zijn apart belicht voor een zo laag mogelijk contrast. Het podium wordt rondom belicht door richtbare inbouwspots welke nauwkeurig zijn gericht.

De wand- en plafondkoven zijn voorzien van lijnarmaturen waarmee een rijk lichtspectrum kan worden gecreeerd. In wit licht specifiek in een zeer hoge kleurweergave voor ondersteuning van de videoregistratie en in kleur van zeer verzadigd tot bijzondere pasteltinten zoals bijvoorbeeld citroen groen.

Foto’s: Base Photography

Vorig project Volgend project