In opdracht van projectontwikkelaar OVG Real Estate, architect PLP architecture en de gebruiker Deloitte realiseerde Robert Jan Vos het lichtontwerp voor de hoofdentree en het atrium van dit imposante bouwwerk. Lichtontwerper Hans Wolff werd door Robert Jan Vos gevraagd te assisteren bij de conceptontwikkeling.

Het atrium bestaat uit een restaurant, een café, tentoonstellingsruimten en conferentiezalen. Het atrium is de long van het gebouw, voor het “ventileren” van de kantoorruimten.

Het lichtontwerp is volledig geïntegreerd in de architectuur. Hierdoor zijn armaturen zelden als individuele lichtpunten waarneembaar. Het licht geeft overdag bij veel daglichttoetreding een aangenaam contrast waardoor de ruimte sfeervol wordt ervaren waarbij de zakelijke sfeer goed wordt ondersteund.

In de avond wordt de grootsheid van het 55 meter hoge glazen atrium nauwelijks door de gebruiker als zodanig ervaren doordat het licht de verschillende architecturale kenmerken subtiel en tegelijk toereikend functioneel verlichten.

Het atrium manifesteert zich als een “glowing room” aan de zichtlocatie ring A10, Zuidas Amsterdam.

Vorig project Volgend project