Als opdracht werd meegegeven een verlichting te ontwerpen die enerzijds aansluit bij de architectuur van het gebouw en anderzijds de uitstraling van de professionele organisatie ondersteund. Daarnaast mocht er op geen enkele wijze hinder ontstaan voor het verkeer op de A20 of de gebruiker in het gebouw.Het resultaat is een bijzondere illuminatie.

De negentig kozijnen worden individueel zeer subtiel met blauw licht uitgelicht. Zowel binnen als buiten is nagenoeg geen strooilicht waarneembaar Subtiel worden de vier aanwezige atria´s visueel met elkaar verbonden.

De architect ontworp een bijzonder vluchttrap met een gedraaide vorm welke zich als een helix manifesteerd. Om deze vorm te accentueren is de hele onderzijde van trapboom voorzien van een diffuse doorlopende ledlijn in wit licht.De trap zet zich hiermee al het ware zelf in het licht.

Het blauwe licht mengt zich met het witte licht waardoor de trap bijna een surrealistische indruk maakt. Om dit te versterken is elke trapboom frontaal ter plaatse van de gevel op elke verdieping frontaal aangelicht.

De atria´s zijn voorzien van vergaderplekken. De functionele verlichting zorgen voor voldoende functionele verlichting, zodanig dat de illuminatie wordt overstraald of dat de illuminatie storend is voor de medewerkers.

De verlichting is duurzaam. De levensduur wordt op basis van de specificaties geraamd op 30 jaar. Het opgenomen vermogen van de totale verlichting is gelijk aan die van twee stofzuigers.

Vorig project Volgend project