De verlichting in het atrium blijkt na enkele jaren nog niet optimaal voor het gebruik van inzamelingsacties en projecten zoals TOP 2000 café en bedrijfsevenementen.

Robert Jan Vos heeft een lichtontwerp gemaakt voor het atrium dat aan deze wensen tegemoet komt waarbij de verlichting de architectuur visueel versterkt.

Door belichting van het bijzondere plafond worden zeer genuanceerde kleurencombinaties zichtbaar gemaakt. Het licht reflecteert van de meer dan 2000 akoestische aluminium schildjes aan het plafond. De gekozen lichtkleuren kunnen al naar gelang verticaal bewegend over het plafond worden geprojecteerd en wordt nauwkeurig gerealiseerd door uplights met zonder dat vanaf de atriumvloer zichtbaar is waar het licht vandaan komt.

Door gebruik te maken van een ovale lichtverdelingen uit de uplights kan het plafond precies van boven tot onder belicht worden, welke elkaar net voldoende overlappen, zonder dat er ongewenst strooilicht ontstaat in het atrium of door het glazen dak naar buiten.

De kleuren komen tot stand door zeven lichtkleuren te mengen waardoor elke lichtkleur reproduceerbaar is. Zo kunnen bijvoorbeeld corporate identity kleuren van bedrijfslogo’s verrassend natuurgetrouw worden weergegeven.

De verlichting functioneert als decor tijdens de talloze festiviteiten en TV-uitzendingen en geeft het atrium hierdoor nog meer cachet.

Vorig project Volgend project