De gehele tentoonstelling is ontworpen door ontwerpbureau Tinker.
Kloosterboer Decor heeft in een Design and Build constructie voor Tinker de volledige tentoonstellingsinrichting ontwikkeld en geproduceerd.

Er zijn vier verschillende zalen Iedere zaal kent zijn eigen ritme waarop de verhaallijn meebeweegt: eb en vloed, dag en nacht, goed en kwaad, warmte en kou, het verstrijken van de tijd.

West Coast Stories, de ruimte waar de lokale geschiedenis centraal staat, wordt eens per uur omgetoverd tot een 4D-theater bij nacht.
In het weerbarstige bunkerlandschap van Army of Concrete ontdekken bezoekers het verhaal van de Atlantikwall in West Jutland. Even verderop staat het feeërieke bos van staal in The Gold of the West Coast. Door verandering van kleur en geluid voelt deze zaal afwisselend warm en koud: verwijzingen naar de geschiedenis van barnsteen.

In opdracht van Tinker en Kloosterboer is het lichtontwerp gemaakt door Robert Jan Vos. Waarbij Hans Wolff het lichtconcept heeft ontwikkeld.

Het lichtontwerp was geheel ter ondersteuning van de showcontrol en projecties en het specifiek zichtbaar maken van de getoonde objecten met voldoende visuele geleiding. De verlichting is zoveel mogelijk uit het zicht van de bezoeker verwerkt in de decors en vitrines.

De belichting voor de openingstentoonstelling is uitgevoerd door Kloosterboer, Robert Jan Vos en Martijn Schutte.

Video Tinker Imageneers.

Fotografie: Mike Bink, Colin John Seymour, Rasmus Hjortshoj.

Vorig project Volgend project